Projecten

Slide 1

Hooiberghutten

Startdatum: 01-01-2009

Looptijd: 0,5 jaar

Leader bijdrage: € 12.733,00

Website: www.duinzoomhoeve.nl/hooiberghutten.html

Hooiberghutten

Op mini-camping de Duinzoomhoeve in Julianadorp aan Zee is de eerste ‘Hooiberghut' in de Noordkop gebouwd. Het concept is gebaseerd op de succesformule van de trekkershut. De Hooiberghut is uniek en is een goede aanvulling op het aanbod van verblijfsaccommodaties in Noord-Holland. De hut is gemaakt van duurzame materialen waarmee het goed in het landschap past.

De plaatsing van de eerste hooiberghut heeft als doel andere ondernemers in de regio te enthousiasmeren om aan te sluiten bij dit concept. De verwachting is, dat net als elders in het land, meer ondernemers in het gebied de hooiberghut een aantrekkelijk product vinden en daarmee de meerdaagse verblijfsarrangementen voor fietsers en wandelaars een grotere kans van slagen geven. De Kop van Noord-Holland wordt attractiever voor korte tussendoor vakanties!

Initiatiefnemers

De familie Romar van camping ‘de Duinzoomhoeve’

Voordelen

Veel agrarische ondernemers zoeken neveninkomsten om hun bedrijf meer rendabel te maken. Toeristen vormen zo'n extra inkomstenbron. De hooiberghut draagt bij aan het economisch vitaal houden van het platteland.

Bijzonderheden

In de Kop van Noord-Holland is er steeds meer behoefte aan kleinschalige en betaalbare logiesaccommodaties. In 2008 is in de Kop van Noord-Holland het fietsroutenetwerk aangelegd en verschillende wandelroutes waaronder het Noordholland-pad. Meerdaagse wandelingen en fietstochten zijn alleen mogelijk als er voldoende aanbod is van kwalitatief goede maar eenvoudige logiesaccommodaties langs de routes. De hooiberghut biedt uitkomst.

 

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland