Projecten

Slide 1

Noorderbakens

Startdatum: 18-05-2018

Looptijd: 3 jaar

Leader bijdrage: € 50.000,00

Website: www.facebook.com/NoorderBakens-223081361590047/

Noorderbakens

De bewegwijzering op het woonzorgpark Noorderhaven in Julianadorp is -zoals bijna overal- in de vorm van naamborden. Daarnaast staat bij de twee terreinopgangen een plattegrond. Voor bezoekers is dit een normale en te begrijpen situatie. Maar een groot deel van de bewoners, mensen met een verstandelijke beperking, zijn bij communicatie en oriëntatie veel meer aangewezen op concrete verwijzers.

Met het project Noorderbakens worden er meer dan 10 drie meter grote herkenbare kunstwerken geplaatst in het woonzorgpark. Omdat het van oudsher volledig op zorg ingerichte woonzorgpark steeds meer ruimte biedt aan "gewone" bebouwing in het duinlandschap en er ook wandelroutes op de wijk aansluiten is deze kunstroute ook een trekpleister voor omwonenden en zelfs toeristen. De herkenbaarheid van de objecten draagt ook bij aan het langer zelfstandig thuis kunnen wonen van ouderen, omdat ook zij soms minder in staat zijn zich te oriënteren.

LEADER Kop van Noord-Holland draagt € 55.000 bij aan de totstandkoming van deze landmarks. Het project kent een totale begroting van € 110.000.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland