Nieuws

Stimuleringsmaatregel voor nieuwe toeristische producten in de Kop 15-09-2010

Het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma Leader en de gemeenten in de Kop van Noord-Holland geven subsidie voor het project ‘De Kop in Bloei'. Het project is bedoeld om samenwerking tussen toeristische ondernemers in de Kop van Noord-Holland te stimuleren. Ondernemers die vernieuwende toeristische producten en arrangementen ontwikkelen kunnen bij Ontwikkelingsbedrijf NHN terecht voor een stimuleringsbijdrage van maximaal 5.000 euro.

De Plaatselijke Groep Leader, bestaande uit diverse vertegenwoordigers van organisaties in de Kop van Noord-Holland, heeft het initiatief genomen voor het project ‘De Kop in Bloei'. Het project versterkt en verbindt het toeristisch aanbod door het ondersteunen van nieuwe arrangementen en producten van ondernemers.

De Kop van Noord-Holland heeft veel te bieden voor toeristen.  Natuur, kunst en cultuur en strand, maar ook een prima infrastructuur zoals het fietsroutenetwerk, wandelroutes en vaarroutes', aldus Jan Roelofsen, directeur Regio VVV Kop van Noord Holland en lid van de Plaatselijke groep. ‘Binnenkort komen daar wellicht nog ruiterroutes bij. Dit biedt prima kansen voor ondernemers om op aan te haken en samen thematische routes en arrangementen te ontwikkelen.'

Het budget van de Kop in Bloei bedraagt 40.000 euro en bestaat voor de helft uit subsidie van het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma Leader en de helft cofinanciering van de gemeenten in de Kop van Noord-Holland. Ondernemers in de toeristische sector kunnen uit dit project tot maximaal 40% van hun investeringen vergoed krijgen als zij een arrangement of nieuw product aanbieden dat bijdraagt aan de toeristische infrastructuur en samenhang in de Kop van Noord-Holland en Texel.

Klik hier voor meer informatie of neem contact op met Vera van Vuuren: 06-22249089 /  vvuuren@nhn.nl.

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland