Nieuws

Ruim 1,2 miljoen beschikbaar voor visserijsector in tweede tender Europees Visserijfonds 01-07-2010

De provincie Noord-Holland (ca 50%), het Europees Visserijfonds (50%) en de deelnemende gemeenten stellen ruim 1,2 miljoen euro beschikbaar voor de sociaal-economische versterking van de visserijgebieden in Noord-Holland. Gedeputeerde Jaap Bond is zeer verheugd over deze openstelling: "Sociaal en economisch zijn de vissers van groot belang voor de vissersplaatsen in Noord-Holland. Levendige havens, versmarkten en toeristische trekpleisters. De ingezette verbreding in relatie tot het toerisme biedt nieuwe kansen en ondernemers pakken die kansen ook."  

Van 1 juli tot 31 augustus 2010 kunnen in de gemeenten Den Helder, Texel, Wieringen, Wieringermeer, Enkhuizen, Volendam/Edam en Andijk weer visserijprojecten aangemeld worden voor subsidie uit de regeling  Duurzame ontwikkeling in Visserijgebieden van het Europees Visserijfonds (EVF). Projecten die zich richten op innovatie, productvernieuwing, kostprijsverlaging en ‘verbreding’ richting recreatie en toerisme, maken kans op een bijdrage uit dit fonds. Doel van het EVF is het behoud van een rendabele visserijsector en het scheppen van nieuwe werkgelegenheid. Projecten met minimaal 100.000 euro financieringsbehoefte kunnen aangemeld worden bij Vera van Vuuren van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord via vvuuren@nhn.nl. Meer informatie over EVF is te vinden op de website van NHN (www.nhn.nl) of het LNV-loket.­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland