Nieuws

Twee projecten uit de Kop ontvangen bijdrage uit toeristisch promotiebudget van de provincie 29-04-2014

Tien veelbelovende toeristische of culturele initiatieven in de Provincie Noord-Holland worden in 2014 financieel ondersteund door Amsterdam Marketing dankzij het Toeristisch Promotiebudget Noord-Holland van € 50.000,-. Op 15 april zijn door Jan van Run, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie, de cheques overhandigd aan de tien gehonoreerde aanvragen. Middels deze ondersteuning kunnen gezamenlijke promotie-initiatieven binnen de provincie worden gestimuleerd.

Twee van de tien projecten worden uitgevoerd in de Kop van Noord-Holland. Easy Riding Texel en de Oranjerie 'De Groene Parel' kunnen met de bijdrage hun aanbod breed onder de aandacht brengen.

Met de verhuur van aangepaste fietsen wil Easy Riding Texel, onbeperkt genieten! de mogelijkheid bieden aan ouderen en mensen met een beperking om samen met een begeleider te komen fietsen
op Texel. De fietsen zijn voorzien van elektrische trapondersteuning, waardoor het fietsen nauwelijks inspanning kost.
 
Lelies in de Kop! wil de bollencultuur in de kop van Noord-Holland onder de aandacht brengen als grootste aaneengesloten bollengebied van de wereld. In samenhang hiermee willen de initiatiefnemers met dit project een nieuwe regionale toeristische attractie onder de aandacht brengen, namelijk botanisch complex Oranjerie De Groene Parel, gelegen in de binnenstad van Den Helder.
 

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland