Nieuws

Klimpark in het Mariƫndal van Den Helder 09-02-2012

Recent heeft Helder events een bijdrage ontvangen van het Plattelandsontwikkelings-programma Leader, Provincie Noord-Holland en de 9 gemeenten uit de Kop van Noord-Holland van. Met deze bijdrage wordt de komende maanden het avontuurlijk klimpark ‘de Klim Vallei’ in het Mariëndal in Den Helder gebouwd, vlakbij het bezoekerscentrum en kinderboerderij ‘de Helderse Vallei’ en het Openluchttheater.

Dit gebied in Den Helder is de laatste jaren sterk in ontwikkeling. De kinderboerderij is al van de Donkere Duinen verplaatst naar het Mariëndal en het bezoekerscentrum ‘de Helderse Vallei’ is daar bij gekomen. Er is een openluchttheater gebouwd en er zijn plannen voor een pannenkoekenrestaurant. Het klimpark past mooi in de omgeving en sluit aan bij het bestaande aanbod.

Het klimpark wordt aangelegd met respect voor de natuur. Er worden voornamelijk natuurlijke producten gebruikt en het park wordt aangelegd zonder beschadiging aan de omgeving en de bomen. Door de komst van het klimpark zal het gebied meer toeristen, inwoners en bedrijven aantrekken en wordt het gebied aantrekkelijker voor jongeren.

 


Noot voor de redactie: Meer informatie op: www.helderevents.nl of bij Walter Bisselink van Helder events: 0223-669359

Het Leaderprogramma wordt gecoördineerd door Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Voor meer informatie over het hele programma: neem contact op met Vera van Vuuren, vvuuren@nhn.nl of 06-22249089. Hier kunt u ook een brochure opvragen met een beschrijving van alle projecten die de afgelopen jaren subsidie hebben ontvangen uit het Leaderprogramma.

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland