Nieuws

Eerste schoonmaakactie AquaTX en Bremakker 31-07-2014

30 juli 2014
bron: www.aquatx.nl

Een afwasborstel, lege bierflesjes, snoeppapiertjes en nog veel meer rommel die niet in de natuur thuishoort werd maandagavond uit het bos geplukt door een groep enthousiaste kinderen van Camping De Bremakker. Zij namen deel aan de eerste schoonmaakactie van AquaTX.
 

De stichting AquaPLUS, initiatiefnemer van AquaTX, stimuleert het drinken van kraanwater uit glazen in horecabedrijven, geeft voorlichting over afval en water en organiseert schoonmaakacties in de Texelse natuur. Eind juni was de officiële start. Inmiddels schenken zo'n tien horecabedrijven dit 'Texelse kraanwater met een beetje meer', waaronder Camping de Bremakker. "We zijn erg bezig met duurzaamheid en AquaTX past goed in onze visie en werkwijze. We hebben een biertap omgebouwd tot watertap en dat wordt heel goed ontvangen door onze gasten. Die vinden het prachtig", vertelt mede-eigenaar Ralph Koning.
De Bremakker was onmiddellijk enthousiast over het idee om een Rommel Rondje te organiseren vanaf de camping. Zo'n 15 kinderen en enkele volwassenen gingen onder leiding van boswachter Edwin van Egmond het bos in, gewapend met handschoenen en vuilniszakken. Het enthousiasme onder de deelnemertjes was groot; er werd fanatiek gezocht naar zwerfafval en flink wat rommel verzameld. Met enige regelmaat zal AquaTX schoonmaakacties in het bos of op het strand organiseren. Voor komend najaar/winter heeft de stichting een grootschalige schoonmaakactie in de planning van het Nationaal Park, in samenwerking met IVN, Ecomare en de Texelse basisscholen.

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland