Projecten

Slide 1

Duurzame zuivelketen

Startdatum: 01-01-2023

Looptijd: 1 jaar

Leader bijdrage: € 168.600,00

Website: http://www.boerenversmarkt.com/zuivelvanreijer/

Duurzame zuivelketen

Het project 'Duurzaam lokale zuivelketen' helpt melkveehouders om duurzamer te werken en nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen. Ze maken en verkopen zuivelproducten direct vanaf hun eigen boerderij. Deze producten zijn speciaal omdat je precies kunt zien van welke koe ze komen, ze binnen 24 uur verpakt worden en de kwaliteit hoog is. Ook wordt er duurzame energie gebruikt, zoals van zonnepanelen op de boerderij.

Op de boerderij staat al een mini-melkfabriek die automatisch werkt. Dit project gaat deze fabriek verbeteren zodat boeren verschillende zuivelproducten kunnen maken en verkopen. Hierdoor kunnen boeren unieke zuivelproducten maken zonder dat ze veel extra werk hebben. Door dit project kunnen boeren melkproducten met meer waarde maken en verkopen. Dit betekent dat ze minder afhankelijk zijn van grote melkfabrieken en meer controle hebben over hun eigen producten. Het idee is dat boeren zo hun melk kunnen verkopen met een lagere impact op het milieu, terwijl ze toch een goede boterham verdienen.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland