Projecten

Slide 1

WESTFRIESE OMRINGDIJK: een cultuurtoeristische bestemming van formaat

Startdatum: 01-06-2009

Looptijd: 0,3 jaar

Leader bijdrage: € 24.500,00

Website: www.westfrieseomringdijk.nl

WESTFRIESE OMRINGDIJK: een cultuurtoeristische bestemming van formaat

De Westfriese Omringdijk is een belangrijke culturele en landschappelijke attractie. De Westfriese Omringdijk is een imponerend bouwwerk van 126 kilometer lang dat de verbindende schakel vormt tussen oude steden als Medemblik, Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Schagen. Het is niet alleen de belangrijkste icoon van de bescherming tegen het water. Het is ook een schakel tussen verleden en toekomst: de rijkdom aan unieke cultuurhistorie zal de drager zijn van de toekomstige ontwikkeling.   In 2009 hebben Kunst en Cultuur Noord-Holland en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord het meerjarig programma ‘Westfriese Omringdijk: monument in beweging 2009-2012’ opgesteld. Provincie Noord-Holland wil in samenwerking met Westfriese gemeenten en andere partners werken aan de gezamenlijke promotie van het bestaande aanbod en het initiëren van nieuw aanbod op het gebied van kunst, cultureel erfgoed, recreatie en sport.  

Initiatiefnemers

Kunst en Cultuur Noord-Holland en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord  

Voordelen

Het meerjarig programma geeft toekomst aan de Westfriese Omringdijk voor een duurzame ontwikkeling als de icoon voor de regio West-Friesland, als het landschappelijk monument van Noord-Holland en als de cultuur-toeristische bestemming voor een (boven)regionaal publiek.

Bijzonderheden

In 2009 zijn al verschillend succesvolle activiteiten en publieksevenementen door Kunst en Cultuur Noord-Holland in samenwerking met Provincie Noord-Holland en partners gerealiseerd om de Westfriese Omringdijk regionaal en landelijk te promoten.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland