Projecten

Slide 1

Tulpenkas open voor excursies!

Startdatum: 01-01-2009

Looptijd: 1 jaar

Leader bijdrage: € 12.598,00

Website: www.tulpenexcursie.nl

Tulpenkas open voor excursies!

De Tulpenexcursie is in 2009 een nieuwe toeristische attractie in de Kop van Noord-Holland. Kwekerij Munster wil toeristen laten zien en ervaren hoe het symbool van Nederland groeit en bloeit. Hun kas in Slootdorp is de enige in Nederland die open staat voor publiek. De Kwekerij is van oorsprong een bloembollenbedrijf. De combinatie van bollen kweken en bloemen telen maakt het bedrijf zo interessant voor bezoekers. De bijdrage van Leader wordt gebruikt om in de kas een officiële ontvangstruimte te maken met eigen sanitaire voorzieningen. De bezoekers worden daar op professionele wijze geïnformeerd over het groeiproces van een tulpenbol waarna ze de kas in gaan om het plukken van de tulp en het binden van de bossen te zien.

Initiatiefnemers

Kwekerij Munster

Voordelen

Vooral uit het buitenland bestaat veel belangstelling voor de excursies. Toeristen die in Amsterdam verblijven boeken een dagexcursie om de omgeving van de hoofdstad te ontdekken. Tussen Volendam en de Afsluitdijk kunnen de groepen nu stoppen in Slootdorp om de tulp, het symbool van Nederland, te bewonderen. Met deze excursies wordt het toeristisch seizoen verlengd want de tulp staat in bloei van december tot mei. In deze periode heeft de Kop van Noord-Holland er een bijzondere elk-weervoorziening bij.

Bijzonderheden

Siem Munster is een tulpenkweker in hart en nieren en heeft zijn bedrijf laten uitgroeien tot een groot modern kassencomplex. Zijn vrouw Sandra heeft een toeristische achtergrond. Hiermee is een gouden concept ontstaan: Siem zorgt dat de tulpen in bloei staan en zijn vrouw laat de toeristen ervan genieten. Het idee lijkt voor de handliggend. Toch zijn Siem en Sandra de eerste tulpenkwekers in Nederland die bezoekers rondleiden in hun tulpenkas.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland