Projecten

Slide 1

Openluchttheater Mariëndal

Startdatum: 01-09-2009

Looptijd: 0,5 jaar

Leader bijdrage: € 10.000,00

Website:

Openluchttheater Mariëndal

Den Helder heeft altijd een openluchttheater in het gebied “De Donkere Duinen” gehad. Dit openluchttheater, genaamd de Paddenstoel, is al lang vervallen. De opzet van het project is om te komen tot een opvolger van de oude Paddestoel voor nog meer doelgroepen: schoolklassen met educatieve uitstapjes in de Donkere Duinen en feestelijke opvoeringen, verjaardagen met poppenspelers, straatheateracts e.d. Het wordt een gemeentelijke, openbaar toegankelijke voorziening geschikt voor meerdere doeleinden.

Omdat het openluchttheater vrij toegankelijk in de openbare ruimte ligt wordt het zo rudimentair mogelijk uitgevoerd om op deze wijze het risico op vandalisme en vernieling te beperken. Daarnaast ligt het ingebed in de landschappelijke omgeving. Mariëndal maakt daar een integraal onderdeel van uit.

Initiatiefnemers

gemeente Den Helder

Voordelen

In de regio is er geen ander openluchttheater. Het is niet alleen interessant voor toeristen, maar ook voor inwoners, scholen etc.

Bijzonderheden

Het openluchttheater in Mariëndal is tegelijk geopend met het bezoekerscentrum de Helderse Vallei op 12 juni 2010.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland