Projecten

Slide 1

Avontuurlijk Klimparcours

Startdatum: 01-02-2012

Looptijd: 1 jaar

Leader bijdrage: € 40.000,00

Website: www.helderevents.nl

Avontuurlijk Klimparcours

De locatie waar het Klimparcours wordt gebouwd, ligt aan de rand van een parkeerplaats en loopt door het bos waar al een gedeelte van een mountainbike/trimparcours doorheen loopt. Het bos ligt aan de doorgaande weg van Den Helder naar Julianadorp aan Zee en is dus goed bereikbaar. Veel toeristische routes gaan door het bos, zoals fietsĀ-, wandel- en kanoroutes die gecombineerd kunnen worden met een klimactiviteit.

Het avontuurlijk klimparcours past in het totale toeristisch recreatieve aanbod dat in de omgeving aanwezig is. Ook is er aansluiting bij de huidige trends en ontwikkelingen op het gebied van natuurrecreatie en vrije tijd. Toeristen willen veel verschillende belevenissen in hun vakantie opdoen, actief zijn en uitdagingen aangaan. Ook zal deze recreatieve en sportieve voorziening groepsbezoek genereren zowel vanuit de zakelijke markt zoals de organisatie van bedrijfsevenementen en incentives als vanuit het verenigingsleven voor het jaarlijkse uitje en schoolreisjes.

Ambitie
In het natuurgebied Mariëndal tegenover ‘De Donkere Duinen' ten zuiden van de stad Den Helder, wordt een uitdagend klimparcours van natuurlijke materialen gebouwd. Het parcours dient te passen in de omgeving en rekening te houden met de ecologische waarden van het gebied.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland