Nieuws

Bijeenkomst voor aanvragers LEADER Kop van Noord-Holland 07-12-2021

LEADER is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling speciaal bedoeld is voor kleinschalige projecten die van belang zijn voor de regio. De Kop van Noord-Holland is een van de regio’s in Nederland waar aanspraak gemaakt kan worden op LEADER-subsidie. Het LEADER-programma loopt tot en met 2022. Voor subsidieaanvragen is er nog één laatste openstelling en deze loopt tot en met 10 februari 2022.

 

Speciaal voor iedereen die mogelijk een aanvraag in wil dienen organiseren we een informatiebijeenkomst op 13 januari om 19.00 uur in Fort Westoever in Den Helder. (als  coronamaatregelen daar aanleiding voor geven wordt de bijeenkomst online gehouden)

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en gemeenten uit de Kop van Noord-Holland kunnen projecten indienen binnen dit programma. Voor deze regio vallen Hollands Kroon, Schagen, Texel en Den Helder (alleen het plattelandsgebied) binnen het werkgebied. De projecten moeten dan ook uitgevoerd worden in dit gebied. Voorbeelden van projecten die eerder subsidie toegezegd hebben gekregen vind je hier.Tijdens het programma worden speeddates georganiseerd, waarin u uw idee kunt bespreken met enkele leden van de LAG. Daarmee kunt u uw projectidee verder versterken voordat u een aanvraag indient. 

Indien u zich voor de bijeenkomst wilt aanmelden kunt u uiterlijk 17 december een mail te sturen naar leader@nhn.nl.

 

Meer informatie over LEADER vind je op de landelijke website:  https://www.leader-netwerk-nederland.org/

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland