Projecten

Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1

Foodfort Westoever

Startdatum: 01-12-2017

Looptijd: 4 jaar

Leader bijdrage: € 146.700,00

Website: https://fortwestoever.nl/

Foodfort Westoever

In en om het Fort Westoever zijn verschillende deelprojecten uitgevoerd die samen bijdragen aan een hotspot in de Kop van Noord-Holland met een mooi aanbod van verantwoorde, duurzame en streekeigen voedselproducten, verschillende recreatie- en ontspanningsmogelijkheden in en om het fort en het ontwikkelen van de museale functie.

Er is een stadslandbouwtuin die enerzijds de functie heeft van dagbesteding, en daarnaast ook als pluktuin voor particulieren en levering aan de horeca, onder andere het eetcafé in het fort zelf. In de oude meet- en regelkamer is en een actieve beleving gerealiseerd in de aanwezige historische setting. Er is een wisselwerking met de brouwerij en het eetcafé van Helderse Jongens, daarnaast zijn er ’s zomers bootjes beschikbaar en zijn er arrangementen ontwikkeld om de verschillende onderdelen van de Stelling den Helder te verkennen.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland