Projecten

Slide 1

Vlindertuin Vlindorado

Startdatum: 01-01-2013

Looptijd: 1 jaar

Leader bijdrage: € 50.000,00

Website: www.vlindorado.nl

Vlindertuin Vlindorado

Vlak achter het duingebied van Noord-Holland ligt, tussen Alkmaar en Schagen in het landelijk gelegen Waarland, de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums.

Wat in 2010 begon als een experiment van een anthuriumkweker is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige toeristische attractie.

Zo is er geïnvesteerd wordt in extra horecaruimte, parkeervoorzieningen en een buitenterras. De Vlindertuin werkt veel samen met andere toeristische en agrarische ondernemers (Tuinderskring Harenkarspel) en draagt zo bij aan een goed toeristisch klimaat.

Vlindertuin Vlindorado is inmiddels uitgeroepen tot kanjer van de Westfriese omringdijk en is samen met de andere leden van Tuinderskring Harenkarspel winnaar van de Roel de Wit prijs geworden in februari 2014.

 

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland