Projecten

Slide 1

Robots in de paprikateelt

Startdatum: 01-01-2009

Looptijd: 3 jaar

Leader bijdrage: € 25.000,00

Website: www.quest-innovations.com

Robots in de paprikateelt

Quest Innovations ontwikkelt in samenwerking met universiteiten nieuwe technologieën waarmee automatisering van de tuinbouwsector mogelijk wordt. Automatisering wordt nog nauwelijks toegepast in deze sector, omdat het heel moeilijk is de kwaliteit van producten als paprika’s en tomaten te identificeren met camera’s. De nieuwste technologie maakt het nu wel mogelijk. Op Agriport A7 in Wieringermeer vindt een proefproject plaats.

De ontwikkelingen in zeer geavanceerde apparatuur staat niet stil. In de industriële productie nemen intelligente machines en Robotica een steeds belangrijkere plaats in. In de agribusiness is dit een stuk moeilijker. Producten als paprika’s en tomaten hebben geen van alle dezelfde vorm of kleur. Wanneer is een paprika rijp om geplukt te worden of wanneer is een tomaat rijp en groot genoeg? Een camera moet dus deze nuances in de groei kunnen registreren én vervolgens een robot kunnen aansturen die de vrucht op de juiste manier plukt.

Initiatiefnemers

Quest Innovations

Voordelen

Dit proefproject geeft de sector een kans om een goed werkend systeem te ontwikkelen waardoor automatisering in de tuinbouw rendabel kan zijn.

Bijzonderheden

Quest Innovations ontwikkelt multispectrale camera’s voor diverse toepassingen, waaronder medische en industriële toepassingen. Het op deze wijze toepassen van cameratechniek in de agrarische sector is nog experimenteel, maar kan voor de toekomst een oplossing bieden voor het toenemende personeelstekort in de sector.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland