Projecten

Infozuilen

In de Kop van Noord-Holland is toerisme en recreatie een van de drie belangrijkste economische pijlers. In de zomer logeren tienduizenden toeristen aan de kust die gedurende hun strandvakantie ook over het gebied uitwaaieren. Monumentale dorpen als Barsingerhorn en Kolhorn trekken veel fietsers, Wieringen is een aantrekkelijk wandelgebied, Den Oever is de vertrekhaven voor vaartochtjes op het Wad, in Anna Paulowna liggen uitgestrekte bloembollenvelden, Schagen heeft in het hoogseizoen de wekelijkse Westfriese Folkloredag en in Den Helder staat het museale napoleontische fort Kijkduin. Zomaar een opsomming uit het toeristisch aanbod van de Kop.

De Regio VVV Kop van Noord-Holland wil dat iedereen laten weten maar heeft onvoldoende middelen om in nog meer plaatsen dan nu het geval is, VVV kantoren te vestigen. Het installeren van vandalisme bestendige digitale informatiezuilen biedt een oplossing. In Callantsoog, Petten en Niedorp en op Wieringen zijn informatiezuilen geplaatst. Ze zijn ingebouwd in gevels zodat de PC en de randapparatuur overdekt en veilig staan. De touch screens zijn overdag en ‘s avonds te gebruiken. De gevelzuilen lijken op de pinautomaten en zijn herkenbaar aan de lichtbakken met het VVV logo.
De digitale informatiebron geeft onder andere de actuele bezetting van de logiesaccommodatie, de nieuwswaardigheden van het gebied en de evenementen. Een van de zoekmethodes is een geografische kaart waarop ingezoomd kan worden om details van de bij de VVV aangesloten bedrijven, te zien. De gevelzuil biedt bedrijven de mogelijkheid om te adverteren of op een andere manier hun bedrijf te presenteren.

Initiatiefnemers
Regio VVV Kop van Noord-Holland

Voordelen
In een uitgestrekt gebied met een groot aantal bezienswaardigheden en aantrekkelijke plaatsen en dorpen, is het toch mogelijk om met beperkte middelen de bezoeker het hele jaar door 24 uur per dag van informatie te voorzien.

Bijzonderheden
Het is de bedoeling dat de gevelzuilen dagelijks een actuele stand van zaken van de bezetting van de toeristische accommodatie kunnen weergeven. Hiervoor is de medewerking nodig van de logiesverstrekkers. Dit betekent dat de verhuurders een extra handeling moet verrichten die zij in hun dagelijkse routine dienen op te nemen. Om dit te bereiken ontvangt elk aangesloten bedrijf iedere dag automatisch een e-mail waarin verzocht wordt de hyperlink bezet of onbezet aan te klikken. Deze simpele muisklik zorgt ervoor dat de gevelzuil over actuele bezettingsinformatie beschikt. Gemak dient de mens en het doel!

Startdatum: 01-01-2004

Looptijd: 1,5 jaar

Leader bijdrage: € 39,00

Website:

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland