Projecten

Slide 1
Slide 1
Slide 1

Helderse Vallei

Startdatum: 01-09-2008

Looptijd: 1 jaar

Leader bijdrage: € 35.000,00

Website: www.deheldersevallei.nl

Helderse Vallei

De Helderse Vallei is een natuur- en milieueducatief centrum langs de duinrand van Den Helder. Het nieuwe bezoekerscentrum is in 2009, met een bijdrage uit het Leaderprogramma, gebouwd. Het nieuwe centrum grenst aan het plas- drasgebied Mariëndal tegenover de Donkere Duinen. Deze aaneengesloten en gevarieerde natuurgebieden vormen de groene poort van Den Helder.

Sinds de bouw van het bezoekerscentrum zijn de ontwikkelingen in dit gebied snel gegaan. Zo is er een Openluchttheater, een klimpark en een pannekoekenhuis bij gekomen. De Helderse Vallei biedt daardoor voor ieder wat wils: schoolgroepen, inwoners, toeristen en recreanten. Het laat goed zien hoe een Leaderproject een vliegwiel effect kan hebben voor initiatieven in de hele omgeving. 

Promofilm van de Helderse Vallei:

 


Initiatiefnemers

Gemeente Den Helder en Stichting De Helderse Vallei

Voordelen

Het Bezoekerscentrum draagt bij aan de profilering van Den Helder als leefbare, groene stad en biedt een belangrijke aanvulling op het toeristische en recreatieve product in de Noordkop.

Bijzonderheden

In het Bezoekerscentrum werken professionals, vrijwilligers en de meervoudige gehandicapte bewoners van onder andere het wooncomplex Noorderhaven in Julianadorp samen. Esdégé-Reigersdaal, de gemeente Den Helder en Natuurorganisatie Landschap Noord-Holland maken zich sterk voor een hecht samenwerkingsverband.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland