Projecten

Slide 1

Fluwels Tulpenland

Startdatum: 01-05-2012

Looptijd: 1 jaar

Leader bijdrage: € 50.000,00

Website: www.fluwelstulpenland.nl

Fluwels Tulpenland

De Kop van Noord-Holland trekt een groot deel van het jaar toeristen uit binnen- en buitenland door met name het uitgestrekte zandstrand en de zee. In het voorjaar maken de bloeiende bloembollenvelden de regio nog aantrekkelijker. Duizenden toeristen komen speciaal naar de Kop voor de kleurenpracht van het grootste aaneengesloten bollenteeltgebied in de wereld.

In de gemeente Schagen is in 2012 stolpboerderij Kneinsberg heringericht tot een multifunctioneel tulpencentrum: 'Fluwels Tulpenland' met (inter)nationale allure. De tulp krijgt hier een heel jaar rond alle aandacht.

Fluwels Tulpenland vergroot de cultuurhistorische en natuurlijke waarde van de omgeving en maakt promotie voor de bollenteelt. De monumentale stolpboerderij staat middenin het bollenproductiegebied waardoor de bezoeker direct een indruk krijgt van de omvang van de bollensector die een grote bijdrage levert aan de regionale economie.

Ambitie
Het huidige toeristisch recreatieve aanbod in de regio wordt aangevuld, een elk-weervoorziening die het gehele jaar is geopend. In het centrum kunnen zowel volwassenen als kinderen op een speelse en educatieve manier kennis opdoen over de herkomst van de tulp en over het groeien en bloeien van de tulpenbol.

Resultaten
Een prachtig park voor jong en oud met alle informatie over de tulp, een winkeltje en restaurantje. Daarnaast zijn er wandel- en fietsroutes die langs Fluwels Tulpenland lopen.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland