Projecten

E-mail Response Management Systeem (fase A), VVV Texel

De VVV Texel is een voorloper op digitaal gebied. Al jaren beschikt de VVV over een professionele website en een digitaal reserveringssysteem. Het toeristisch recreatief bedrijfsleven op Texel en met name de leden van Texelse Vereniging van Logiesverstrekkers (TVL), wordt door de VVV gestimuleerd om ook de mogelijkheden van het internet meer en beter te benutten.

Interactief on line zijn betekent echter ook dat de organisatiestructuur aan het medium aangepast moet worden. Bij kleinere bedrijven maar ook voor de VVV is dit vaak een struikelblok, vooral in het hoogseizoen. Als e-mails niet op tijd of volledig beantwoord worden dan wordt de interactie teniet gedaan. Het imago van het toeristische eiland Texel wordt hierdoor geschaad.

Een E-mail Response Management Systeem automatiseert de beantwoording van de inkomende e-mails, zet een routing uit en stelt een planning op (hoe en wanneer een mail te beantwoorden), weert ongewenste mails, houdt standen bij, geeft overzichten en controleert de kwaliteit van de beantwoording. Het systeem kan zelfs gestandaardiseerde teksten aanleveren.

Initiatiefnemers

VVV Texel met steun van de Provincie Noord-Holland.

Voordelen

De VVV Texel biedt het kleinschalig toeristisch recreatief bedrijfsleven op het eiland de kans om gebruik te maken van de digitale mogelijkheden. De krachtenbundeling maakt de investeringen overzichtelijk, stimuleert bedrijfsontwikkelingen en houdt kleine ondernemers staande in een sterk concurrerende markt. De economie en daarmee de leefbaarheid op Texel wordt voor een groot deel bepaald door de toeristisch recreatieve sector. Het is dus van groot belang dat deze sector dynamisch is en blijft en kan inspelen op ontwikkelingen in de markt.

Bijzonderheden

Het E-mail Response Management Systeem dat bij de VVV Texel is geïnstalleerd, was tot die tijd alleen nog maar operationeel in grote bedrijven in de Randstad. Op Texel is het systeem voor het eerst in een landelijk gebied en op kleinere schaal toegepast, een primeur.

Startdatum: 01-11-2001

Looptijd: 1.5 jaar

Leader bijdrage: € 20.692,00

Website:

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland