Projecten

Slide 1

Bulbieflowers, Coƶperatie voor innovatie in de bollensector

Startdatum: 01-01-2013

Looptijd: 1 jaar

Leader bijdrage: € 20.000,00

Website: www.bulbieflowers.com

Bulbieflowers, Coƶperatie voor innovatie in de bollensector

Drie bollenbedrijven uit de Kop van Noord-Holland hebben een coöperatie opgericht om hun krachten te bundelen. Ze hebben als doel innovatieve ‘bol op pot' producten te ontwikkelen en in de markt te zetten. Hiervoor hebben zij een bijdrage van € 20.000 ontvangen van het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma Leader en Provincie Noord-Holland.

De coöperatie houdt zich niet alleen bezig met innovatieve product ontwikkeling maar ook met zo duurzaam en ecologisch mogelijk produceren. In de veranderende markt waarin gemak en duurzaamheid sleutelwoorden zijn is het zaak dat de bollensector zich hieraan aanpast. De samenwerkende bedrijven willen door marktonderzoek vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen en nieuwe trends ontwikkelen.

Voor de Kop van Noord-Holland is de bollensector erg belangrijk. Dit initiatief is een voorbeeld van hoe bedrijven zich in moeilijke tijden flexibel en innovatief opstellen en daarmee nieuwe kansen en afzetmarkten creëren.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland